De eerste bijeenkomst van de Osho Retired Buddhas

Verslag van 16 februari 2020 in de Osho White Cloud ashram

Het was weer een warm en welkom samenzijn van 6 sannyasins en 2 Osho-lovers.

Open haard met koffie en gebak, op de verjaardag van Nirad, bracht al gelijk de nodige intimiteit om te vertellen hoe Osho voor ieder van ons in ons leven kwam. Het klonk allemaal zo bijzonder en zo vanuit het hart. Een Boeddhaveld was duidelijk voelbaar ...

Samen naar een deel van een Osho-video gekeken: 'With Meditation Life Will Be a Sheer Joy': duidelijk, onwrikbaar en ook zo lichtvoetig en liefdevol. We waren even stil daarna.

Dan dat prachtige gedicht dat Devageet (de tandarts van Osho) schreef, vlak voor zijn dood op 27 januari. Ik heb het voorgelezen en je kunt hiet hier lezen.
Hoe Devageet de schoonheid van doodgaan beleeft en dat ook nog met ons allen deelt (in het Hier en Nu). Dank je wel Devageet . . .

Onze 'Osho Retired Buddhas Club', net een maand oud, is omgedoopt naar:
'Osho Sharing'
for all spiritual seekers

Onverwacht veel positieve en leuke reacties zijn binnen gekomen op onze 'Osho Retired Buddhas Club'.
We kregen ook veel feedback op de naam van deze groep en op de leeftijdsgrens. En terecht ?? Maar … je moet toch ergens beginnen?!

We hebben leuk gebrainstormd over een nieuwe naam, waarbij we goed keken naar:
1. Wat gaan we doen hier in Noord-Nederland?
2. Op welke doelgroep richten wij ons?
3. Hoe gaan we deze groep vorm geven?
  • Wij zijn een groep vrienden in Noord Nederland die met elkaar een Osho-Boeddhaveld creëren en dit zichtbaar maken naar buiten en naar de volgende generatie.

  • Sannyasins en spirituele zoekers van alle leeftijden zijn welkom.

  • Ouderen onder ons zullen zich in deze groep thuis voelen (geen extra lichamelijke belasting door dansen en/of actieve meditaties).

  • Iedereen krijgt de mogelijkheid om te komen. Daarom zal deze groep samen komen in de Osho White Cloud ashram in Oost-Groningen, van 15 uur tot +/- 20 uur op een wisselende doordeweekse dag en soms ook op een zondag.

  • De inhoud van het programma zal altijd in het Osho-Boeddhaveld passen. Ook ingebrachte ideeën vallen daaronder. De belangrijkste ingrediënten zijn Osho-meditaties, Osho-lezingen, Osho-Tarot en Sharing.

  • Door Osho's liefde, helderheid en lichtvoetigheid zullen we samen veel plezier hebben in verbondenheid, die aanstekelijk is. Life, Love and Laughter zullen zo verder stromen in de volgende generatie.

  • De naam voor deze groep is engelstalig om in binnen- en buitenland zichtbaar te zijn,denk bijv. aan Facebook.

En zo kreeg onze club haar nieuwe naam, kort en krachtig:
'Osho Sharing'
for all spiritual seekers

Dank je wel aan ons groepje en natuurlijk dank aan Osho, waardoor we zo makkelijk op één lijn konden komen.

De eerstvolgende Osho Sharing is op woensdag 8 april om 15 uur. De kosten zijn € 10,- inclusief avondmaal.

Namasté, Nirad